fbpx

De coach

Harriët

Geboren en getogen in Exloo een klein dorpje op de Hondsrug. Het gezin bestond uit een vader een moeder en een 6 jaar oudere zus. Ik was echt een buitenkind. Ondernemend. Ik speelde zelden met poppen, maar was altijd in de buurt van pony’s te vinden. Gelukkig was er een manege in de buurt. Je kon mij niet gelukkiger maken als ik een rondje op de pony mocht rijden. Ik heb dan ook een heerlijke onbezorgde jeugd gehad met vele leer momenten.

Leren en studeren

Als ik hierop terug kijk dan heb ik in eerste instantie opleidingen gedaan die niet bij mijn passie aansloten, maar wat later bleek toch goed in te zijn. In dit vakgebied kon ik ook direct aan het werk. Hier moest ik leren om mijn grenzen aan te geven. In dit bedrijf ben ik ook erg teleurgesteld in mensen. Teveel vertrouwen. Het was blijkbaar nodig…..

Geluk en verdriet op mijn pad

Op mijn 24ste gelukkig getrouwd en na twee jaar is mijn vader na 3 maand ziek te zijn geweest overleden aan kanker. Erg verdrietige tijd met nog meer familieleden die ook overleden aan kanker. 2 jaar later werd ik zwanger, maar toen ik het bekend maakte werd mijn moeder ziek (ook kanker). Van mijn zwangerschap kon ik niet zorgeloos genieten. Hele onzekere tijd. Gelukkig heeft mijn moeder de geboorte nog kunnen meemaken en heeft ze nog 11 maanden van de kleine mogen genieten. Toen was het einde daar. Geen ouders meer, geen onvoorwaardelijke liefde, ik was ineens wees. Ik had gelukkig wel een klein meisje. Achteraf heeft me dat er wel door heen getrokken. De vreugde van een kind. Je moet door. Alhoewel het heel moeilijk was alles zonder ouders te doen. Maar goed slikken en doorgaan… Na 2,5 jaar werd ik weer moeder van een zoon. Heel blij, maar gelukkig?… Een groot verdriet voor mij was dat mijn ouders dit niet meer mee konden maken. Ik had er veel verdriet van en kon het niet goed verwerken. Ik ging op de automatische piloot. Als ik erop terug kijk dan denk ik "waar was ik eigenlijk?" Ik was geweldig blij met mijn kinderen en schoonfamilie. Zo had ik toch weer een eigen familie gecreëerd.

Pijn en een zoektocht

Ik kreeg steeds meer pijn in mijn lichaam als gevolg van niet weten wat ik nu eigenlijk wilde en nodig had. Vooral mijn rug liet het afweten. Ook hierin ging ik steeds maar door. Mijn eigen grenzen overschrijden. "Ik kan het wel hoor…geen probleem". "Doe ik wel, kan het wel"…  Vreselijk, wat heb ik een pijn gehad. Totdat iemand zei, “als je zo doorgaat dan kom je straks in een rolstoel terecht.” Bam, die kwam binnen. Ik ging op zoek naar mensen die mij konden helpen. Ik heb vele therapeuten en behandelaars bezocht. Elke keer kwam ik een stukje verder met bewustwording. En minder pijn. Ik begreep dat de oorzaak gevonden moest worden. Maar waar??? Uiteindelijk heb ik die gevonden en de pijn is helemaal weg.

Loslaten

Blijkbaar moest er nog meer losgelaten worden en wel in de vorm van een scheiding. Na bijna 20 jaar huwelijk is het einde daar en begint mijn (ex)man een relatie met mijn vriendin. In wat voor een hel ik toen terecht kwam was verschrikkelijk. Weer teleurstelling in wat ik dacht dat vertrouwen was. Ik moest echt alles alleen doen. Ineens een alleenstaande moeder, die niet kon terugvallen op haar ouders. Ik werd door mijn gecreëerde “familie” in de steek gelaten en moest mezelf zien te redden. Hoe doe je zoiets? Geen idee het enige wat ik kon was door gaan met ademhalen. Nu moest ik echt op mezelf gaan vertrouwen. Gelukkig een paar hele dierbare vriendinnen die me erg hebben geholpen. Mijn kinderen, die elke dag bij mij waren moesten ineens een paar dagen weg. Afscheid nemen… daar was ik zo goed in. Wat heb ik veel gehuild. En alle fases van mijn leven weer mogen herbeleven, maar nu echt verwerken. Alleen met mijzelf. Wat heb ik veel geleerd en wat ben ik er krachtig uitgekomen. Wauw, ik ben nu zo blij dat ze me dit hebben aangedaan. Ik heb mijn leven weer terug! En weet beter dan ooit wat ik wil. Ik heb weer wensen en ben echt gelukkig.

Inmiddels had ik ook een opleiding tot kapster gedaan (wens van vroeger). Midden in de opleiding kwam dus de scheiding. Toen realiseerde ik mij dat ik mijn geld niet verdienen met knippen. Dit was te risicovol. Ik solliciteerde bij een bedrijf, waar ik de administratie kon verzorgen en werd aangenomen. Even geen echte zorgen meer over het financiële gedeelte en ook nog een super leuke baan. Hier ook de liefde van mijn leven ontmoet. En nu lijkt alles op zijn plek te vallen. Wat een fijn gevoel.

Wensen uit laten komen

Als iemand mij vroeg wat ik eigenlijk wilde kon ik daar jarenlang niet eens antwoord op geven. Ik kwam in contact met mensen die paarden coaching gaven. Ik heb zelf ook meerdere sessies gedaan en kwam er met een enorm geluksgevoel vandaan. Dit had ik nog niet eerder gevoeld. Wauw wat vond ik dit gaaf. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Tirza Brouwer, Essentie paard en life coaching in Huijbergen. Dit was een bijzondere tijd, ik leerde veel over mijzelf en heb veel inzichten gekregen. Ik kon alles achter me laten en het was tijd voor iets nieuws.

Spreekt mijn verhaal je aan en ben je op zoek naar iets positiefs? Ben je fysiek of emotioneel vastgelopen? In die gevallen kan ik je helpen! We kijken niet steeds achterom, maar kijken vooruit.

De eerste stap zet je zelf, dus trek je stoute schoenen aan en boek een sessie. En mannen kom op ik daag jullie uit. Wie is stoerder, jij of het paard? Wie durft…?

Liefs, Harriet

BOEK NU